Kort (geografi) - Toshima (Toshima-ku)

Toshima (Toshima-ku)
Toshima (豊島区) er et af Tokyos 23 bydistrikter. Toshima er beliggende i den nordøstlige del af Tokyo Metropolis og grænser op til bydistrikterne Nerima, Itabashi og Kita i nord; og Shinjuku og Bunkyou i syd.

Bydistriktet er etableret 15. marts 1947 og nåede sit højeste befolkningstal på 370.000 i 1965. Befolkningstallet er siden hen faldet og 1. maj 2011 var befolkningstallet på 267.787 og befolkningstætheden på 20.583,17 personer per km². I dagtimerne stiger befolkningstallet med indpendlere til omkring 430.000.

Det totale areal er 13,01 km² og der er 28 m i forskel mellem det højeste og laveste naturlige punkt. Omkring 47 % af arealet er boligområde og 20 % er handel og offentlige arealer.

Tiltrods for at Toshima er et bydistrikt, kalder det sig selv for city. Distriktskontorerne er lokaliseret i Ikebukuro, som også er handels og underholdningscentrum i Toshima.

Den væsentligste jernbanestation i Toshima er Ikebukuro Station i Ikebukuro, det er verdens næsttravleste efter Shinjuku Station.

* Kami Ikebukuro

* Nishi Ikebukuro

* Higashi Ikebukuro

* Kanamecho

* Sugamo 
Kort (geografi) - Toshima (Toshima-ku)
Kort (geografi)
Land - Japan
Japans flag
Japan (officielt Nippon eller Nihon: 日 (sol) 本 (ophav), bogstavelig «solens ophav») er et land i øst-Asien. Det består af en øbue i Stillehavet, øst for den koreanske halvø.

Japan består af en kæde af øer med et samlet areal på. De største af øerne er, regnet fra syd til nord: Kyushu (九州), Shikoku (四国), Honshū (本州, den største ø) og Hokkaido (北海道).
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
JPY Yen (Japanese yen) ¥ 0
ISO Sprog
JA Japansk (Japanese language)
Kvarter (by) - Land